News

CryptoLocker je opasan trojanac

CryptoLocker je opasan trojanac koji hara nasim racunarima koji imaju Windows sisteme.
Razne verzije su tu od 2013.-2014. godine kad se pojavio prvi put.

Read more ...

Whos online

We have one guest and no members online

FaceBookTwitterGoogle+

Odrzavanje sistema

Kao i svaki drugi složeni tehnički uredjaj, i PC računar (kao i sva prateća oprema) zahteva konstantno održavanje da bi funkcionisao u predvidjenim parametrima i sa maksimalnim performansama. Primenom odgovarajućih procedura i koraka obezbedićete svojoj tehnici maksimum pouzdanosti, sigurnosti i funkcionalnosti. Uobičajeni koraci kod održavanja IT sistema mogu se razvrstati na sledeći način:

  • Analiza i dijagnostika IT sistema
  • Servisno održavanje računara i opreme
  • Aktivni monitoring sistema
  • Antivirusne intervencije i oporavak sistema
  • Preventivna zaštita sistema
  • IT konsalting
    Resavanje svih problema na racunarima i mrezi

Korisnici moraju da budu svesni potrebe da se na adekvatan način odnose prema tehnici sa kojom rade svaki dan. Uobičajena je situacija da se na računarima firmi nalaze i veoma bitna poslovna dokumenta koja mogu sadržati poverljive informacije o poslovanju same firme. Gubitak takvih podataka može dovesti do prolongiranja ugovorenih rokova, dodatnog angažovanja zaposlenih, nezadovoljstva klijenata, gubitka ugleda preduzeća… Naravno, osim ovoga ne bi trebalo zanemariti ni finansijske gubitke.

Zbog svega ovoga savremeno poslovanje podrazumeva angažovanje tima IT stručnjaka čiji je zadatak, između ostalog, da brine o kvalitetu i funkcionalnosti IT opreme, pouzdanosti i poverljivosti podataka kao i o racionalnom trošenju budžeta pri nabavci IT opreme.

Benefiti

Kao zaključak svega rečenog jasno je da ćete angažovanjem profesionalnog i stručnog tima ostvariti višestruku korist koja se ogleda kroz finansijske uštede, ali i podizanje imidža i ugleda samog preduzeća u očima klijenata.